18:15

Jung/Kvänum 10 IF

Stark seger över Örslösa-Söne för herrarna!

Örslösa_Söne IK A – JK10 IF A 2-7 (1-6)
Det blev en övertygande seger i fredagens bortamatch på Sönevvallen mot Örslösa-Söne. EN match som i praktiken var avgjord efter 6 minuters spel då JK10 Var i ledningen med 3-1.

Ja inledningen av matchen björd verkligen publikfriande fotboll som nog gjorde den ca 50-hövdade publikskaran varm. Åtmisntone den dela som höll på JK10.
Söne inledde med att göra 1-0 efter ca 1,20. Det var William Gullbrandsson som fick bollen 5-6 meter utanför JK10:s straffområde och drog på en projektil som borrade sig in i nättaket lite till vänster om en helt chanslös Oskar Bergman. Borde nog vara årets mål på ”Söne Ma”.
JK10 lät sig inte nedslås av detta utan man växlade upp i ett grymt tempo i matchen och dryga minuten senare var det kvitterat till 1-1. Det var Ali Mohammadi som löpte sig fri (det luktade nog offside där) och slog ett perfekt inspel till Benjamin Boström som avslutade distinkt i höjd med straffpunkten utan chans för hemmakeepern.
Ja det gick undan för i den 4:e matchminuten så följer JK10 upp med 2-1 fter ett blixtrande snabbt anfall. Åter igen var det Benjamin Boström som får en fin genomskärare av Arvid Bergman och avslutar bestämt utan chans för ÖSIK-keepern.
Det var inte nog med detta utan JK10 fortsatte att nöta på och när klockan precis passerat 6 minuter så är det Niklas Hedlund som håller sig framme och nickar in ett inlägg efter en hörnretur och det ställningen efter dryga 6 minuters spel är 3-1. Ja matchen var väl i praktiken avgjord men JK10 fortsatte i ett tempo som Örslösa-Söne inte alls hängde med i.
4-1 kommer efter 14 minuters spel när Arvid Bergman blir framspelad av Ali Mohammadi och i höjd med straffområdeslinjen drar på ett välplacerat skott som sitter lågt vid högra stolpen. Ja det var bara ett lag på planen för stunden och hemmalaget hade det kämpigt. JK10 varvade med att rulla runt bollen i ett lite lägre tempo men är vi växlade upp så var hemmalaget på toj för långt ifrån sin markering för att hänga med.
Benjamin Boström fullbordade ett hattrick när han i minut 38 snyggt lobbar in ett friläge efter att Olof Åkesson nickat fram bollen till en friställd Boström.
Innan paus så han n vi med att göra 6-1 när Hampus Svensson trycker in Arvid Bergmans passning snett bakåt efter att Arvid hängt av en ÖSIK-försvarare på vänsterkanten.
6-1 stod sig i paus och vi kan nog säga att definitivt nog var i underkant. Det kunde kanske runnit iväg med ytterligare mål då chanser inte saknades. Men JK10 bjöd trots allt på en makalös fin fotboll med riktigt vassa tempoväxlingar.
Den andra halvleken blev nu ganska avslagen. Matchen var i princip avgjord och JK10 slog av på tempot och kontrollerade matchen ganska stort.
7-1 kommer dock i andra halvlekens inledning då Arvid Bergman blir frispelad av Olof Åkesson och Arvid är säker när han rullar in bollen förbi en chanslös hemmakeeper. Detta i minut 51.
JK10 fortsätter att styra matchen men det blir stundtals lite ofokuserat och man slog nog av på takten efter detta mål.
I den 68:e minuten så reducerar ÖSIK till 2-7 egentligen från ingenstans efter lite onödigt passivt i JK10-försvaret.
Sista kvarten spelades väl bara av och när domare Håkan Gustafsson blåste för full tid så var ställningen 7-2 till JK10.
Summeringen blir ganska enkel. JK10 var minst ett nummer för stora för ÖSIK idag. JK10 sprang fullständigt ifrån hemmalaget i den första halvleken och främst under den inledande kvarten och man hade det väldigt jobbigt ett tag.
Det var idag ett stabilt JK10 där hela laget gör en vass första halvlek och visar upp en aggressivitet och ett tempo som är svår att stå emot. Vill ge hela laget en eloge för första halvleken. Sen har vi en räcka med vassa avslutare i laget där Benjamin Boström var vassast idag med ett hattrick.
Närmast så väntar ett toppmöte borta mot Mellby IK på söndag nästa helg. Då gäller det att vara på tå för Mellby har gått som tåget.

Målen: Benjamin Boström 3 (4, 5, 38), Arvid Bergman 2, (14, 52), Niklas Hedlund (7), Hampus Svensson (42)